3. VERS VLEES

Rundsvlees

Voor ons rundsvlees gaan we steeds op zoek naar duurzame en hoogkwalitatieve partners. We selecteren uitsluitend oudere runderen die elk een meer dan gemiddelde concentratie intramusculair vet hebben. We hechten uitermate veel belang aan wilde/ruwe smaken. Al ons rundsvlees wordt gemiddeld 3-4 weken ter plaatse afgerijpt alvorens onze richting uit te komen.
Rubia Gallega
Afkomstig uit Galicië (Noord-West Spanje) was dit het eerste runderras die ons gamma mocht vervoegen in 2016. Onze samenwerking met de huisleverancier van Martin Berasategui is niet onopgemerkt voorbij gegaan. Dit prachtig stukje rundsvlees is een puur terroir-beestje. Met zijn typische kruidige/zilte smaak weet hij menig vleesliefhebber te overtuigen.
Holstein
Afkomstig uit het Noorden van NL brengen wij hier een selectie dubbeldoel koeien die quasi ongezien zijn. Oude melkkoeien die worden afgemest en uitgeselecteerd om aan onze stricte eisen te voorzien. Hier gaan we voor diepgang en karakter die nog extra wordt geacentueerd door het dry aging proces.
Freygaard SASHI
Afkomstig uit Finland brengen we hier melkkoeien van het Ayrshire-ras. Het hoge noorden weet te verrassen door de grassige/kruidige stijl die dit rundsvlees typeert. Dit rundsvlees won reeds 2 jaar op rij de “best steak award”.
Japanse Wagyu
Dit rundsvlees heeft zelfs geen uitleg meer nodig. Met de origine in Kagoshima brengen wij hier enkel Japanse Wagyu afkomstig van 100% Japanese Black. Onze standaard kwaliteit is op vandaag A5+ (BMS 10-12) en uiteraard de hoogst beschikbare.
Portugese Cachena
Hier gaan we even terug naar een runderras met typerend okergeel vet. Misschien iets minder gemarmerd maar dit kleinere runderras uit Noord-Portugal weet vooral te verrassen door zijn prachtige smaak en zijdezachte textuur. We streven hier naar echt donkergeel vet die smelt als boter!
Black Angus “Grand-Cru”
Een prachtig ondernemersproject van 2 West-Vlaamse gepassioneerde vleesliefhebbers. Met 2 hoeves in respectievelijk Polen/Frankrijk streven ze naar een extentieve veeteelt met maar 1 prioriteit: de beste vleeskwalitiet. De runderen verhuizen na 24m naar Zwevegem waar ze gedurende 6m mooi worden afgemest.

NIEUW: WEBSHOP

Via onze webshop brengen we onze doorgedreven selectie aan loepzuivere producten tot bij u thuis!
Zo kan u met één druk op de knop uw favoriet stukje vlees bestellen. Ontdek ons ruim aanbod in de webshop en geniet van onze topproducten, aan huis geleverd!

Kalfsvlees

We streven in ons kalfsvlees steeds naar Rosé-Kalf. Niet alleen om het duurzame/diervriendleijke karakter maar ook om dat de smaak hiervan vele malen mooier lijkt te zijn. Kalveren die buiten grazen en goed gevoed zijn waren vroeger de standaard maar op vandaag in België eerder een uitzondering.
Nederlands rosé kalf
Hier moeten we toegeven dat de Nederlanders reeds geruime voorlopen op onszelf wat kalfvlees betreft. Quasi gans Nederlands eet reeds jaren rosé kalf wegens zijn duurzame en vooral diervriendelijker karakter. We gaan hier kalvereen gaan selecteren die buiten grazen en niet op een speciaal dieet worden geplaatst (lees: bloedarmoede) om tot die egale roze kleur te komen.
Ternera Gallega uit Galicië
Dit is de europese topper wat kalfvlees betreft. Ternera Gallega uit Galicië verdient dan ook wat extra aandacht. Nooit eerder zal U kalfvlees geproefd hebben met dergelijke diepgang en uitgesproken smaak die te wijden zijn aan hun prachtige terroir in Galicië. De dieren grazen buiten op uitgestrekte bergachtige landen waar ze zich teniet doen aan zilte grassen en kruiden. Ook de zijdezachte textuur van dit type kalfsvlees zal U zeker kunnen overtuigen.
 

Varkensvlees

Varkensvlees wordt vaak (onterecht) als smaakloos en goedkoop vlees bestempeld. We bewijzen met ons Iberisch varkensvlees het tegenovergestelde. We werken louter met ‘bellota’ kwaliteit en de varkens hebben steeds een vrije loop. Gedurende de periode van de montanera (september-maart) grazen de varkens onder de kurkeiken om zich tegoed te doen aan de vele eikels. Gezien we raszuiver en met beschermde herkomst werken bepaalt het consortium hoeveel varkens er per hectare mogen grazen. Dit wordt gedaan om een maximale smaak en kwaliteit te kunnen garanderen! Laat U verrassen…
Iberico Bellota
Pluma situeert zich in het verlengde van de lomo en is te herkennen aan zijn typisch pluimvormige contour. Het vlees is bijzonder rijk aan intramusculair vet wat het bijzonder smaakvol en sappig maakt. De nootachtige accenten komen door de eikels (bellota) waar deze varkens zich aan tegoed doen.
Secreto (geheim) heeft zijn naam te danken aan het feit dat dit specifieke stukje varkensvlees goed verstopt zit tussen de schouder en het rugvet. Het is een plat puntvormig stuk dat volledig doorregen is van het intramusculaire vet. Net dat zorgt ervoor dat dit waarschijnlijk ook het meest smaakvolle stuk van allemaal is!

BELEEF ONZE PRODUCTEN

1. ITALIAANSE CHARCUTERIE

2. SPAANSE CHARCUTERIE

3. VERS VLEES

4. KAZEN

5. OLIE

6. AZIJN

7. RIJST

8. TRUFFEL

Monarti
Krommebeekpark 15
8800 Roeselare
+32(0)478 82 59 48