3. VERS VLEES
Rundsvlees
Voor ons rundsvlees gaan we steeds op zoek naar duurzame en hoogkwalitatieve partners. We selecteren uitsluitend oudere runderen die elk een meer dan gemiddelde concentratie intramusculair vet hebben. We hechten uitermate veel belang aan wilde/ruwe smaken. Al ons rundsvlees wordt gemiddeld 3-4 weken ter plaatse afgerijpt alvorens onze richting uit te komen.

Japanse Wagyu
Dit rundsvlees heeft zelfs geen uitleg meer nodig. Met de origine in Kagoshima brengen wij hier enkel Japanse Wagyu afkomstig van 100% Japanese Black. Onze standaard kwaliteit is op vandaag A5+ (BMS 10-12) en uiteraard de hoogst beschikbare.

Portugese Cachena
Hier gaan we even terug naar een runderras met typerend okergeel vet. Misschien iets minder gemarmerd maar dit kleinere runderras uit Noord-Portugal weet vooral te verrassen door zijn prachtige smaak en zijdezachte textuur. We streven hier naar echt donkergeel vet die smelt als boter!

Black Angus “Grand-Cru”
Een prachtig ondernemersproject van 2 West-Vlaamse gepassioneerde vleesliefhebbers. Met 2 hoeves in respectievelijk Polen/Frankrijk streven ze naar een extentieve veeteelt met maar 1 prioriteit: de beste vleeskwalitiet. De runderen verhuizen na 24m naar Zwevegem waar ze gedurende 6m mooi worden afgemest.

Berugi Beef
Berugi © (Japans voor Belgie) is een kwaliteitsmerk die garant staat voor extreem gemarmerd rundsvlees. Met Berugi voeren we de strengste selectie aan Belgische melkkoeien die er momenteel te vinden is. Met rassen zoals Holstein en Jersey gaan we voor een mooi gemarmerd vlees van eigen bodem.

Dark Red – Frisona
Met zijn origine in Spanje – Barcelona brengt TAMACO hier de mooiste selectie van Europese Frisona die er beschikbaar is.
Een extreeme focus op intramusculair vet en vleeskwaliteit zorgt ervoor dat dit een terechte favoriet is van vele carnivoren.
Qua smaak gaan we hier terug naar die rustieke diepe dry-aged taste…
Geniet ervan!!!

Holstein AAA – Platinum
Het voordeel van dit type “dubbeldoel” koeien ligt vooral bij het feit dat een melkkoe
zijn volledige leven streng gecontroleerd wordt. De dieren grazen steeds buiten
in de gebieden rond de Baltische zee (Polen) en dit tot de melkproductie afneemt.
Wij gaan deze na hun leven als melkkoe gaan afmesten gedurende 6 maanden tot
een prachtig stukje rundsvlees. Dit is het stukje rundsvlees voor wie houdt van de
authentieke smaak.
NIEUW: WEBSHOP
Via onze webshop brengen we onze doorgedreven selectie aan loepzuivere producten tot bij u thuis!
Zo kan u met één druk op de knop uw favoriet stukje vlees bestellen. Ontdek ons ruim aanbod in de webshop en geniet van onze topproducten, aan huis geleverd!


Kalfsvlees
We streven in ons kalfsvlees steeds naar Rosé-Kalf. Niet alleen om het duurzame/diervriendleijke karakter maar ook om dat de smaak hiervan vele malen mooier lijkt te zijn. Kalveren die buiten grazen en goed gevoed zijn waren vroeger de standaard maar op vandaag in België eerder een uitzondering.

Nederlands rosé kalf
Hier moeten we toegeven dat de Nederlanders reeds geruime voorlopen op onszelf wat kalfvlees betreft. Quasi gans Nederlands eet reeds jaren rosé kalf wegens zijn duurzame en vooral diervriendelijker karakter. We gaan hier kalvereen gaan selecteren die buiten grazen en niet op een speciaal dieet worden geplaatst (lees: bloedarmoede) om tot die egale roze kleur te komen.

Ternera Gallega uit Galicië
Dit is de europese topper wat kalfvlees betreft. Ternera Gallega uit Galicië verdient dan ook wat extra aandacht. Nooit eerder zal U kalfvlees geproefd hebben met dergelijke diepgang en uitgesproken smaak die te wijden zijn aan hun prachtige terroir in Galicië. De dieren grazen buiten op uitgestrekte bergachtige landen waar ze zich teniet doen aan zilte grassen en kruiden. Ook de zijdezachte textuur van dit type kalfsvlees zal U zeker kunnen overtuigen.


Varkensvlees
Varkensvlees wordt vaak (onterecht) als smaakloos en goedkoop vlees bestempeld. We bewijzen met ons Iberisch varkensvlees het tegenovergestelde. We werken louter met ‘bellota’ kwaliteit en de varkens hebben steeds een vrije loop. Gedurende de periode van de montanera (september-maart) grazen de varkens onder de kurkeiken om zich tegoed te doen aan de vele eikels. Gezien we raszuiver en met beschermde herkomst werken bepaalt het consortium hoeveel varkens er per hectare mogen grazen. Dit wordt gedaan om een maximale smaak en kwaliteit te kunnen garanderen! Laat U verrassen…
